Com a experts a herències i testaments a Manresa , us ajudem a entendre que, dins del dret, hi ha dos tipus d’herència: la testamentària i la intestada. En articles anteriors t’expliquem a fons què és l’herència intestada, per la qual cosa en aquest t’explicarem dades importants sobre l’herència testamentària.

Les dades que et proporcionarem donats els nostres coneixements sobre herències i testaments a Manresa són importants, per la qual cosa és bo que paris atenció.

Una herència testamentària és aquella en què, com indica el seu propi nom, el testador va deixar escrita la seva voluntat a través d’un testament. Això suposa un gran avantatge, ja que els hereus podran conèixer amb exactitud quina era la voluntat del testador i com volia que es repartissin els seus béns.

Les herències testamentàries es poden donar sota qualsevol de les modalitats de testaments que recull el Codi Civil, és a dir, obert, tancat i hològraf. Tes important destacar, que també hi ha determinats testaments especials, com són el militar, el marítim i l’atorgat a país estranger, que més endavant explicarem en un altre post.

Sigui quin sigui el tipus de testament atorgat, el repartiment dels béns es durà a terme conforme al que el testador hagi plasmat davant del notari. Ara bé, hem de tenir present que sempre s’haurà de respectar la crida legítima, és a dir, aquella porció de béns destinada per llei a determinades persones, anomenades hereus forçosos. Aquests solen ser la família directa. Per exemple, si mor un dels pares d’una família, la llegítima passaria al seu cònjuge i, en cas de defunció, als fills. Si no tingueren fills passaria als seus germans.

Si un testament incomplís la llegítima i perjudiqués els hereus, aquests podrien reclamar la part que els correspon. Per això, és aconsellable comptar amb lajuda dun advocat que ens orienti en aquest aspecte tan important.

A Servi 3 oferim assessorament i ajuda sobre aquests tràmits de la mà dels nostres professionals. Si necessites més informació, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres.

Sol·licitar Més informació

(*) Camps Obligatoris

14 + 15 =

Ubicació

Volem Ajudar-te

A Servi 3 volem estar a prop teu, ajudant-te a través dels nostres professionals en la cura dels teus éssers estimats perquè puguin gaudir de la vellesa que ells i vosaltres heu somiat.

cuidados a domicilio

Inscrita en el Registre d'Entitats, Serveis i Establiments Socials Nº S10212

Contactar

93 872 62 29

Envia'ns un Email

Horaris

Horari d'Oficina

Dilluns a Divendres de 09:30 a 13:30

Atenció Telefònica

Dilluns a Diumenge de 09:00 a 20:00

Asistencia a Domicilio Manresa

Assistència a Domicili